פיתוח עסקי על ידי קידום אתר במנוע החיפוש.

אחד הדברים החשובים כאשר מעוניינים לבצע תהליכי פיתוח עסקי בחברה הוא לקדם את החברה ולייצר מודעות לתחום פעילותה, אחד הכלים העיקריים הוא אתר האינטרנט של החברה, אתר האינטרנט יכול לשמש ככלי לפיתוח עסקי במידה והוא נראה וניתן להגיע אליו, לכן כל בעל אתר רוצה לקדם את האתר שלו בגוגל ועושה את כל המאמצים כדי לראות את האתר שלו עולה ראשון בתוצאות החיפוש אורגניות. יש לא מעט פעולות שניתן לעשות כבר היום כדי לגרום לאתר שלכם להתקדם במעלה התוצאות. המסר שגוגל מעבירה בצורה עקבית ואף כל עדכוני האלגוריתמים של מנועי החיפוש מצביעים על זה שגוגל נותנת חשיבות בעיקר לתוכן שנותן ערך לקוראיו. גם הידיעה האחרונה של גוגל התמקדה בחיפוש סמנטי, שזה חיפוש של תוכן ופחות של קישורים. ברגע שנוכל להבין איך גוגל מודדת תוכן שנותן ערך לקוראיו, נוכל לבצע פעולות כדי לייצר תוכן כזה לגולשים באתר ועל ידי כך לקדם את האתר של כל אחד ואחד מכם.

איך גוגל מודד תוכן שנותן ערך לגולשים ולקוראים:

1. תנועה – גוגל מודד תנועה שקיימת לאתר או לתכנים או מאמרים ספיציפיים. ברגע שהאלגוריתמים של גוגל מזהים שיש גולשים וזרימה של טראפיק לעמוד מסויים או לאתר מסויים, סימן שמדובר בתכנים שנותנים ערך כלשהו לגולשים. אך כמובן שזה לא מספיק, כי יכול להיות שחברה עשתה איזשהו קמפיין מאד גדול, העלתה המון מאמרים ותכנים עם קישורים אליה והביאה תנועה לאתר. ולאו דווקא התוכן הנמצא באתר או בתכנים או מאמרים שבאתר הם בעלי ערך. לכן, קיים פרמטר נוסף שגוגל לוקחים בחשבון:

2. באונס רייט – זהו מדד שמציג את האחוז של מספר האנשים שנכנסו ומיד יצאו מהאתר. ברגע שהבאונס רייט גבוה, גוגל מוריד את דירוג הרלוונטיות של האתר ואת הערך של האתר. מבחינתו, אנשים נכנסו לאתר ומיד יצאו, כלומר הם לא מצאו שום דבר מעניין עבורם ומיד יצאו. לכן לא מספיק רק להביא אנשים לאתר, המטרה היא שהם יישארו באתר, יביעו עניין, יגלשו, יקראו מאמרים, יקראו תכנים, ישאירו פרטים וכל מה שיגרום לזמן שהייה באתר רב יותר. על מנת לקדם אתר המטרה היא גם להביא טראפיק וגם לשאוף למדד של באונס רייט נמוך.

3.  עדכון תכנים באתר – הספיידר של גוגל מבקר באתר שלכם כדי לקבל את התמונה העדכנית ביותר של אתרכם. ברגע שאתם דואגים לעדכן ולשנות באופן שוטף את התכנים באתר שלכם, הספיידר של גוגל יבקר בו יותר כי המטרה שלו למצוא את האתרים המעודכנים ביותר ולעלות אותם בתוצאות חיפוש עבור הגולשים. חשוב שעדכון האתר יתבצע בצורה עקבית וסדירה. בין אם זה אחת לשבוע, אחת ליום או כמה פעמים ביום. אין הגבלה לכמות העדכונים שניתן לעשות באתר, אך ההמלצה היא שזה יהיה באופן קבוע. קיים קושי רב עבור הרבה חברות לעדכן את האתר שלהם ואחד הפתרונות לכך הוא כתיבת פוסטים, תכנים, מאמרים בנושאים האתר שיעניינו את הקוראים. באמצעות העלאת תכנים אלו ניתן להעשיר את האתר בתכנים רלוונטיים ובכך גם לגרום לתנועה, גם לביקור תכוף יותר של ספיידר גוגל וגם להעלאת דירוג האתר שלכם.

4. קישורים לאתר – ישנם אתרים שעושים קישורים לאתר שלהם על פי מילות מפתח רלוונטיות שהם רוצים לקדם. במקרה הזה חשוב לשים לב שלכל קישור יש מעין משקל, שמושפע מדירוגו של האתר ממנו יוצא הקישור לאתר שלכם. בלשון פשוטה, ככל שקיים קישור המפנה אל האתר שלכם מאתר בעל דירוג גבוה יותר, כך קיימת השפעה גדולה יותר על הקידום שלכם. מבחינת גוגל, הוא מזהה שאתרים עם דירוגים גבוהים מפנים לאתרכם, זה מעיד על כך שיש עניין וערך לאתר שלכם. אך גם קישורים זה לא מספיק כדי לקדם את האתר בגוגל, כי כפי שצויין בתחילת המאמר, החשיבות ומשקל רב יותר הולך להיות על חיפוש סמנטי. לכן גם הקישורים צריכים להיות ממקום רלוונטי מאותו האתר. אם יש תגובה לכתבה מסוימת עם קישור לאתר שלכם, התגובה צריכה להיות רלוונטית לכתבה או לחלופין אם יש תוכן שמדבר על נושא מסוים וממנו יש קישור אליכם, התוכן הזה צריך להיות רלוונטי גם אליכם או לפחות נושאים דומים.

5. כתיבת מאמרים לאתר – המטרה של מנועי החיפוש היא מאד פשוטה: לתת לגולשים את התוצאות המתאימות  והעדכניות ביותר עבור נושא אודותיו הם חיפשו. זה מה שהופך את גוגל למנוע חיפוש כה מצליח בעולם כולו. הסוד הוא תוכן רלוונטי,מעניין וקריא שנותן ערך לגולשים. אחת השיטות ליצור תוכן בצורה סדירה היא כתיבת מאמרים לאתר שלכם ולאתרי מאמרים עם הפניה לאתר שלכם. כתיבת מאמרים בנושאים שונים יגרמו לאתר שלכם להיות מעודכן יותר ולהיות זה שיש לו את התשובות לכל הנושאים שאנשים מחפשים. ברגע שתהיו כאלה, יהיו לגוגל את כל הסיבות שתופיעו מקודמים במנוע החיפוש שלו. אתם יכולים לכתוב לאתר שלכם מאמרים מקצועיים בתחום בו הנכם עוסקים או מאמרים מעשירים שנותנים ערך מוסף לנושא כמשהו משלים. בנוסף ניתן לייצר תכנים חדשים לא רק באמצעות מאמרים, גם באמצעות פוסטים בנושא מסוים שמאפשרים יצירת נושא חדש בכל פעם, כמו רעיונות כלשהן.